Garázskapu technika

Kérjen tőlünk árajánlatot!

Garázskapu technika

Miért szekcionált garázskaput vegyünk?

Évek óta gyűjtött a házaspár új autóra, és úgy látszott, most már megvalósulhat az álom, a férj vadul böngészte a különböző kereskedők prospektusait. A feleség azonban közbeszólt. Csak nem akarsz egy gyönyörű, új kocsit ebbe a garázsba behozni, az ajtaja majdnem kidől! – hűtötte le párját. Végül a férfi is belátta, valóban csúnya a garázskapu, és egyáltalán nem biztonságos, bárki feltöri pár perc alatt. Az asszony győzött, megállapodtak, előbb jöjjön az új garázskapu, aztán a kocsi. Igen ám, de milyet válasszanak?

A HÖRMANN-nál találták meg a megoldást. A cég szakembere megnézte a helyszínt. Miután a házhoz kicsi udvar tartozik, azt javasolta, szekcionált kaput építsenek be, ez a típus helytakarékos. A garázs nyílásának belső oldalára szerelik, tehát egyáltalán nem vesz el belőle helyet, és a garázs íves kapunyílásához is fölszerelhető. Rendkívül praktikusra tervezték, több vízszintesen elhelyezkedő lamellából áll, s ha a kaput nyitják, ezek a lamellák a garázs mennyezete alá csúsznak fel, de be lehetne építeni oldalra, a fal mellé is.

A házaspár újabb kérdése az volt, mennyire egyszerű a kapu nyitása. A szakember a motorizált megoldást ajánlotta, bár kézzel is könnyen nyitható. Az automata garázskapuval szemben a betörőknek alig van esélyük. Feltolásvédelmet építenek be, s ez rendkívül erős, mechanikus védelmet jelent, amely akkor is védi a garázst, ha áramszünet van. Ha a kaput bezárják, a feltolás elleni biztosítás automatikusan beugrik a vezetősín ütközőjébe, és erősen reteszeli a kaput. Ezek a paraméterek önmagukban is meggyőzőek voltak a házaspár számára, de még több érv szólt a szekcionált garázskapu mellett. Ezt a típust hőszigeteléssel látják el, őrzi a ház melegét, gondoskodik arról, hogy ne legyen túl magas a fűtésszámla.

A feleségnek nagyon tetszett, hogy az óriási kínálatból olyan garázskaput választhat, amelyik színben, mintázatban abszolút illik a házhoz – a bordás vagy kazettás motívumos, a faerezett, a selyemfényű, a fehér és a színes kapuminták között megtalálta a kedvencét. A férj pedig azonnal igent mondott a szekcionált kapura, amikor megmutatták neki, hogy közvetlenül a garázsajtó elé parkolhat, s ha a távirányítós működtetést választja, egyetlen lépést sem kell tennie, hanem begurulhat a garázsba.

Az Ön böngészője sajnos nem támogatja a PDF megjelenítését. Amennyiben megkívánja tekinteni, úgy kattintson az alábbi linkre: PDF letöltése