Garázskapu technika

Kérjen tőlünk árajánlatot!

Garázskapu technika

Legyen szó új építésről vagy felújításról az automata garázskapu ma már alapfelszereltségnek számít. De a széles kínálatból nem egyszerű kiválasztani a számunkra legjobbat: bukó vagy szekcionált, hőszigetelt, színes vagy épp mintás. Írásunkban a garázskapu kiválasztásához adunk néhány szempontot. Minden garázskaput van lehetőség utólag is motorizálni, ami kényelmet és biztonságot nyújt a használat során. A garázskapu beépítését csak olyan cégre érdemes bízni, amely megfelelő szakmai tapasztalattal és referenciákkal rendelkezik.

Új építés

Új garázskapuknál az esetek döntő többségében automata garázsajtót választanak a megrendelők, a motorizálás már alapvető követelménynek számít. Gondoljunk arra, hogy esős, havas időben nem kell bajlódni a kapu nyitásával, s különösképpen az utcafrontra nyíló garázsoknál ajánlatos az automatizálás. Az automatika beszerelési költsége és jellemzően a beszerzési ára is kedvezőbb abban az esetben, ha együtt vásárolunk automatikát és garázskaput.Minden garázskaput van lehetőség utólag is motorizálni. Amennyiben az ajtó nincs jó mechanikai állapotban, először szakemberrel kell megvizsgáltatni, s kijavíttatni, majd azt követően jöhet az automatizálás.

A kínálat

A garázskapu kínálat rendkívül széles, jó néhány márka és cég verseng a piacon, ezért is fontos a körültekintő és gondos választás. Itt is érvényes az a szabály, hogy nem érdemes megvenni a legolcsóbb vagy az utunkba kerülő első garázskaput. Az árak széles skálán mozognak, s e területen is igyekeznek akciókkal vásárlásra csábítani a vevőket. Például 2500 × 2000 mm-es, 4 cm szigetelésű szekcionált garázskapu akár 130 ezer forint + áfa összegért is kapható, természetesen a márkás termékekért jóval többet kell fizetni. A prémium termékekre azonban többéves garanciát adnak a gyártók, a garázskapuk alkatrészháttere is biztosított, és bízhatunk abban, hogy javítás esetén nem után gyártott cserealkatrészeket küldenek a gyárak. Az árat befolyásolhatja az esetleges egyedi méret és a garázskapu anyaga is.

Hőszigetelés

Érdemes olyan garázskaput választani, amelynek jó a hőszigetelése. Vannak olyan gyártók, amelyek a hőszigetelési mutatót is feltüntetik prospektusaikban. Szakemberek hangsúlyozzák, tévhit az, hogy a garázst nem kell hőszigetelni. Abban az esetben, ha a garázsunk oldala mellett vagy teteje fölött fűtött tér van, akkor azért fontos a jó szigetelésű garázskapu, mert a kocsitároló falain keresztül jelentős lehet a hőveszteség, a pénztárcánk megérezheti, hogy az utcát fűtjük.

Biztonság és megbízhatóság

A választásnál fontos szempont, hogy olyan garázskaput vásároljunk, amely a szakértő tervezésnek, erős szerkezeti elemeinek és precíz gyártásának köszönhetően évtizedekig megbízhatóan és biztonságosan működik. Ügyelni kell arra, hogy a garázskapu masszív felépítésű legyen, ami megnehezíti a betörök dolgát. Olyan terméket kell választani, amelynek minősítése van a kapura és a garázskapu automatikára is. Lehetőleg a garázskapu külső-belső ujjbecsípődés védelemmel rendelkezzen. 

Automatizált kapunál nem kell kiegészítő kilincs vagy zárszerkezet, mert az automatika tartalmaz a zárszerkezeten kívül egy feltörés elleni védelmi funkciót is.

A dizájn sem elhanyagolható szempont, a garázskapunak harmonikusan kell illeszkednie az épülethez. E szempontból is széles a választék, több száz szín, mintázat között választhatnak a megrendelők.

A garázskapu beépítése kellő szakértelmet és gyakorlatot igényel, ezért a beépítését csak olyan cégre szabad bízni, amelyik megfelelő szakmai tapasztalattal és referenciákkal rendelkezik, így lesz biztosított a hosszú garancia, s az országos szervizhálózat.

Alapkivitelben ProMatic meghajtással

 • alapkivitelben 4-gombos HSE 4 BS kéziadóval
 • a kapu helyzetének lekérdezése az opcionális HS 5 BS kéziadóval
 • beállítható szellőzőnyílás
 • automatikus kapureteszelés

A SupraMatic a supra-gyors meghajtás sok kiegészítő funkcióval

 • alapkivitelben 5-gombos HS 5 BS kéziadóval
 • a kapu helyzetének lekérdezése
 • alacsony áramfelhasználás
 • egyszerű programozás
 • dupla 7-szegmenses kijelző
 • beállítható szellőzőnyílás
 • automatikus kapureteszelés
 • a meghajtás fedele szálcsiszolt alumínium
HS 5 BS kéziadó

4 gombfunkció plusz lekérdezőgomb,

Fekete vagy fehér magasfényű felület

Fekete strukturált felület

HS 4 BS kéziadó

4 gombfunkcióval, Fekete strukturált felület

HS 1 BS kéziadó

1 gombfunkció, Fekete strukturált felület

HSE 1 BS kéziadó

1 gombfunkció, füllel a kulcskarika számára

Fekete strukturált felület

HSE 4 BS kéziadó

4 gombfunkció, füllel a kulcskarika számára

Fekete strukturált felület, króm- vagy műanyag kupakkal

HSE 2 BS kéziadó

2 gombfunkció, füllel a kulcskarika számára

Fekete vagy fehér magasfényű felület

Zöld, lila, sárga, piros, narancs színű magasfényű felület

Ezüstszínű, karbon, sötét fagyökér megjelenés

Az Ön böngészője sajnos nem támogatja a PDF megjelenítését. Amennyiben megkívánja tekinteni, úgy kattintson az alábbi linkre: PDF letöltése