Garázskapu technika

Kérjen tőlünk árajánlatot!

Garázskapu technika

Furcsán viselkedik garázskapuja? Indokolatlanul működésbe lép, anélkül, hogy bárki aktiválná? Elmondjuk, mi lehet a probléma!

Az automatikus garázskapu nyitók különféle problémákra hajlamosak, amelyek többségét rutinszerű hibaelhárítással és karbantartással meglehetősen könnyű megoldani. Az egyik legzavarbaejtőbb probléma az, amikor a garázskapu magától megy fel és le, az Ön segítsége nélkül. Elég kísértetiesnek tűnhet, ha a garázskapu magától működik. Komoly biztonsági problémákat vethet fel, ha garázskapuja akkor nyílik ki, amikor Ön nincs otthon, azonban a magától becsukódó garázskapu is aggodalomra adhat okot, főleg egy kisgyermekes otthonban.

Szomszéd garázskapu

Ritkán ugyan, de előfordulhat, hogy az egyik közeli szomszédjánál ugyanarra a vezeték nélküli kódra van beállítva a garázskapunyitó. Közel sem mindennapos probléma, de alkalmanként előfordul. Elég könnyű ellenőrizni - csak kérje meg szomszédját, hogy próbálja meg kinyitni garázskapuját saját távirányítójával, Ön pedig figyelje garázskapuja műküdését. A megoldás az, ha a garázskapuját új kódra állítja át.

Ellenőrizze a garázskapu vezérlőgombjait!

Ha úgy tűnik, hogy a vezetékek jó állapotban vannak, akkor nézze meg az oldalsó bejárati ajtó közelében elhelyezett kezelőgombot. Ha régi vagy piszkos, a gomb beragadhat. Ennek a tünete az állandóan mozgásban és működésben lévő garázskapu. A hibásan működő vezérlőegység cseréje egy végtelenül egyszerű megoldás erre a problémára.

A garázskapu vezérlőegysége

A garázskapu nyitójának motoregységétől a falon lévő vezérlőgombig vezető kisméretű vezetékben egy szabaddá vált folt vagy rövidzárlat arra késztetheti a garázskaput, hogy önállóan működjön. Ehhez csupán annyi szükséges, hogy a huzal csupasz pontja a fém kapunyíláshoz vagy egy másik részhez simuljon - az elektromos impulzus hatására a motoregység aktiválódik.