Garázskapu technika

Kérjen tőlünk árajánlatot!

Garázskapu technika

Furcsán viselkedik garázskapuja?

A garázskapu hónapokig tökéletesen működhet úgy, hogy egész egyszerűen semmi nem okoz gondot. Találkozhatunk azonban olyan esetekkel, amikor parkolás vagy indulás közben a garázskapu nem nyílik ki vagy nem záródik be rendesen. Ilyenkor sajnos nagy az esélye, hogy garázskapuja megrongálódott és garázskapu javítási szolgáltatásra van szükség, hogy megvédje járművét a lopástól vagy egyéb károktól.

A garázskapu sínjei

A garázskapuja a sínen fut, hogy kinyíljon és bezáruljon. Ha a garázskapu nem nyílik vagy záródik megfelelően, annak az is lehet az oka, hogy a sínek illesztésénél valamilyen probléma van, ami miatt a garázskapu elmozdul pályájáról. A sínek igazításának kijavításával megoldódna a probléma, így a garázskapu ismét zökkenőmentesen működhet.

A garázskapu alkatrészek meghibásodás

Előfordulhat, hogy a garázskapu azért áll le, mert az ajtó egyes részei, például a görgők, a zsanérok és a rugók a túlzott használat és a por miatt elhasználódtak. Amennyiben erre gyanakszik, mindenképpen forduljon a garázskapuja karbantartását és javítást végző céghez, mert a sérült alkatrészek cseréje a garázskapu újbóli problémamentes működését eredményezné.

Garázskapu rugók

A rugók minden alkalommal megnyúlnak, amikor kinyitják vagy becsukják a garázskaput. Minél többet használja a garázskaput, annál jobban leamortizálódik minden alkatrész. Ennek eredményeként a rugóknak nagyobb esélye van a törésre, ami könnyen eredményezheti a garázskapu teljes működésképtelenséget.