Garázskapu technika

Kérjen tőlünk árajánlatot!

Garázskapu technika

Valóban szükség van a garázskapunyitó érzékelőkre?

Egy ponton mindannyian rossz tapasztalatokkal szembesülhetünk a garázskapu nyitó érzékelőivel kapcsolatban. A garázsunk bezárása közben észrevehetjük, hogy az érzékelőhöz közeli valami miatt nem záródott be a garázskapu, annak ellenére, hogy az objektum és a garázskapu közötti távolság elegendő. Az ilyen típusú tapasztalatok miatt sokan elgondolkodnak azon, hogy vajon valóban szükségük van-e garázsajtó érzékelőkre?

A garázskapu érzékelő

A garázskapu-érzékelők a garázskapukra vannak felszerelve. Ezek az érzékelők segítenek megakadályozni, hogy bárki vagy bármi sérülést szenvedjen, amikor a garázskapu elkezd leereszkedni. A garázskapuk súlya hatalmas és garázskapu érzékelők nélkül komoly sérüléseket okozhatnak a záródás közben alájuk kerülőknek.

Hogy működik a garázskapu érzékelője?

Az érzékelők általában egymással szemben vannak felszerelve; a garázskapu pedig közöttük végzi a dolgát. Van egy lézer, amely összeköti a két érzékelőt, amikor a garázskapu nyitott állapotban van. Amikor az ajtó leereszkedik, mindaddig, amíg semmi sem akadályozza a lézert a kapcsolat megszakításában, a garázskapu gond nélkül leereszkedik. Ha azonban valami megzavarja az érzékelők kapcsolatát, például egy gyerek rohan el az ajtó alatt, akkor a garázskapu megáll és visszafordul, megakadályozva a baleset bekövetkezését.

Szüksége van garázskapu-érzékelőkre?

Érzékelők nélkül emberek és gyermekek ezrei sérülhetnek meg. Vannak országok, ahol már kötelezővé tették az érzékelők felszerelését garázskapu telepítése esetén, tehát minden egyes garázskapun biztonsági elemeket, például érzékelőket kell felszerelni. Szakértő garázskapu-technikusaink segítenek megoldani minden problémát, amellyel szembesülhet, akár a garázskapu nyitó szenzorokkal kapcsolatos problémákat is!